Waterschade

Iphone Waterschade

Is een iPhone waterbestendig ?

Als je je iPhone kort laat vallen in het water, dan is er vaak niks aan de hand. Toch kan je iPhone waterschade oplopen.

IP certificering

De stof en waterbestendigheid van elektronische producten wordt aangeduid door een IP waarde. De meeste iPhones hebben een certificering van IP67, Maar de nieuwere iPhones hebben een IP68.

IP67: Geen stof en indringing van water bij een diepte van 1 meter voor een tijdsduur van 30 minuten.

IP68: Geen stof en bruikbaar onder water onder aangegeven omstandigheden. (Volgens Apple: tot 30 minuten, 2 meter diep).

Let op: Echt waterdicht bestaat niet! Telefoons zijn wel waterbestendig. Denk hierbij aan regen. 

Apple vergoedt niets

Veel mensen vinden het nogal raar dat de iPhone wel waterbestendig is of waterdicht is, maar dat Apple er geen garantie op geeft. Dit komt omdat bijna niet te achterhalen is hoe de iPhone waterschade heeft gekregen. Het kan namelijk zijn dat je iPhone kort onder water is geweest maar het kan ook zijn dat je iPhone een uur lang onder water heeft gelegen. Apple wil liever niet dat er een langlopende discussie ontstaat rond dit onderwerp.

Wat als je iPhone nat is geworden ?

Als je iPhone nat is geworden, dan moet je er altijd voorzichtig mee omgaan. 

Dit kan je er zelf aan doen.

  • Maak de iPhone zo snel mogelijk droog.
  • Leg de iPhone niet aan de stroom.
  • Zet de iPhone zo snel mogelijk uit.

Als je iPhone nat is geworden dan kunnen wij jou toestel openen. In dit geval maken wij het toestel van binnen uit helemaal schoon. Wacht hier niet te lang mee. Water kan namelijk gaan kortsluiten in je iPhone. 

Wat kunnen wij voor je doen ?

Als je iPhone waterschade heeft gehad, dan is het verstandig om zo snel mogelijk langs te komen met je iPhone. Wij kunnen vervolgens je iPhone open maken en bekijken hoe erg de waterschade is in je iPhone. Als het nut heeft om het toestel te reinigen, dan doen wij dit ook. De reiniging die wij gebruiken heet een “chemische reiniging”. Dit houdt in dat wij de iPhone helemaal uit elkaar halen en vervolgens alle componenten in het toestel schoonmaken. Zodra alles is gereinigd, dan gaan wij aan de slag met het moederbord van de iPhone. Als het moederbord nog functionerend is met externe onderdelen, dan kunnen wij overgaan tot het testen met de eigen componenten van de iPhone. Van tevoren geven wij altijd een prijsopgave door als er iets vervangen moet worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *